Klik op de foto voor een grotere versie Mauritius is een tropische verrassing in de Indische Oceaan, ongeveer 2400 km ten zuidoosten van Afrika, van oorsprong een vulkanisch eiland met een oppervlakte van 1875 km en met ca. 1,2 miljoen inwoners. Rondom het eiland bevinden zich koraal-riffen in een azuurblauwe zee en met prachtige zandstranden. De zee loopt na het rif direkt af naar 600 meter en vervolgens naar meer dan 4000 meter. Een ideaal gebied.

Direkt na het rif kun je vissen en dit op ongeveer 10 minuten varen vanaf de Black River waar de boten vertrekken. Ik boek mijn vistrips op voor mij vertrouwde visboten waar ik meerdere seizoenen mee gevist heb. De bemanning van deze boten kennen de visgronden als hun broekzak en zijn professioneel, dat geeft mij een goed gevoel.
We vertekken 's morgens om 07:00 uur en gaan door tot 16:00 uur. De boten zijn uitgerust met hengels in de 30, 50, 80 en 130 lbs klassen.
Klik op de foto voor een grotere versie
Klik op de foto voor een grotere versie Klik op de foto voor een grotere versie
Klik op de foto voor een grotere versie In de wateren rond Mauritius komen de meeste soorten Big Game vissen voor zoals Blue Marlin, Black Marlin, Striped Marlin, Sailfish en Broadbill om de belangrijkste zwaarddragenden te noemen. Ook komen hier verschillende haaien voor zoals Makoshark, Tigershark, Hammerheadshark en Bullshark. Tonijnen zoals de Yellowfin Tuna, Bigeye Tuna en Dogtooth Tuna zijn hier ook te vangen. Als bijvangst Dorado, Wahoo, Barracuda en Bonito's.

Ieder seizoen worden er grote vissen gevangen, marlijnen van 600 lbs. tot 800 lbs. zijn geen uitzondering. Vissen van 1000 lbs. en meer komen voor in het visseizoen dat loopt van november tot ongeveer maart. Mijn laatste vistrip heeft mij het Nederlands record Blue Marlin opgeleverd.
<== Deze marlijn woog maar liefst 1100 lbs!!
Na zeker een half uur secuur wegen kwam eindelijk het goede nieuws van de weegmeester: "One Thousand and One Hundred pounds"!!! De lengte van de Marlijn is 4 meter en 40 centimeter en de omvang is 1 meter en 90 centimeter. ==>
Klik op de foto voor een grotere versie
Klik op de foto voor een grotere versie Klik op de foto voor een grotere versie